Nyhetsarkiv

31 aug: Masugnes dag med visor och konst

31 augusti är det dags för årets Masugnens dag med olika aktiviteter såsom berättelser om masugnens verksamhet, om järnets väg genom århundraden och annat. Gösta Linderholm sjunger en hel drös av sina fina visor, Lena Linderholm berättar och visar exempel på konst.
Läs mer

17 aug: En svängig kväll med jazz och blues

17 augusti har vi en skönt swängig kväll i en »trestegsraket« med Kent Kroons bluesband och sina gäster Claes Jansson och Ronnie Brown. Det bjuds på en mix av jazz, blues och visa.
Läs mer . . .

3 aug: danska Hudna spelar värdsmusik

3 augusti intar den danska gruppen Hudna scenen. Bandet är ett utmärkt exempel på det vackra som uppstår när olika kulturer möts och samarbetar. Mångfald, globalisering, inkludering och integration är dessutom vad trion bygger sitt sound kring.
Läs mer . . .

20 juli: ABBA på svenska med Emilia Utter & Simon Stålspets

20 juli står Emilia Utter och Simon Stålspets på scenen. Välkommen till en skön melodikavalkad med ABBA-låtar på svenska.
Läs mer . . .

Sommarprogram 2019

Föreningen Björndammens masugn är mycket glad och stolt att kunna presentera sommarens program för år 2019. Även i 2019 fortsätter vi vårt samarbete med Scenkonst Sörmland. Nytt för i år är samverkan med Wärdshusjazzen i Malmköping.
Läs hela programmet . . .

Årsmöte valde nya styrelseledamöter

Lördagen den 9:e mars höll Föreningen Björndammens masugn sitt årsmöte.
Läs mer . . .

9 mars: årsmöte 2019

Ett nytt verksamhetsår har börjat, och styrelsen är i full gång med att planera för detta. Av den anledning hålls årsmötet tidigare än vanligt. Datum: lördag 9 mars, kl. 10:00.
Läs mer . . .

22 sept: Masugnens dag 2018

Välkommen till Masugnens dag, lördagen 22 september kl. 11:00 - 15:00. Årets tema är folklivet då och nu i masugnen. En inspirerande dag med föreläsning, kåseri, folkmusik och mycket mer.
Läs mer . . .

25 aug: Trio Kaja lyfter det musikaliska taket

Gungande valser övergår i andäktiga ljudlandskap, karga klanger, finlirig virtuositet och livsbejakande kompromisslöst folkmusikös! Med nerv, scennärvaro och tätt samspel bjuder trion Kaja på dynamisk musik och bryter ny mark där levande folkmusiktradition och invention samverkar.
Läs mer . . .

18 aug: Soriana Project sätter masugnen i gung!

Tre enastående artister – kompositörer – improvisatörer, som skapar modern, samtida musik inspirerad av Mellanösterns kulturarv, sätter den gamla masugnen i Björndammen i sällan upplevt gung!
Läs mer . . .

11 aug: Visor och skrönor med KG Malm, Ewert Ljusberg, Lucas Stark

Välkommen till en visfestival i miniformat med tre artister du nog aldrig tidigare hört och sett tillsammans. K G Malm, Ewert Ljusberg och Lucas Stark ger oss en musikalisk upplevelse.
Läs mer . . .

7 juli: Pär Sörman sjunger, spelar och berättar

Lördagkväll 7 juli intas scenen av Pär Sörman som på sitt speciella sätt tolkar Dan Andersson, Evert Taube, Nils Ferlin med flera.
Läs mer . . .

Sommarprogram 2018

Föreningen Björndammens masugn är mycket glad och stolt att kunna presentera sommarens program för år 2018. Även i 2018 fortsätter vi vårt samarbete med Scenkonst Sörmland.
Läs mer . . .

Årsmöte 2018 genomfördes

Lördag 17 mars höll Föreningen Björndammens Masugn sitt årsmöte. Omkring 20 medlemmar deltog och vi gästades av Per Bengtsson, ordförande i Hembygdsförbundet Sörmland.
Läs mer . . .

9 sept 2017: Masugnens dag 2017

Välkommen till Masugnens dag, lördagen 9 september kl. 11:00 - 15:00. Årets tema är folklivet då och nu i masugnen. En inspirerande dag med föreläsning, teater, musik och mycket mer.
Läs mer . . .

12 aug 2017: An Alehouse Session - Barokksolistena

På den engelska puben, engelsmännens andra hem, förflyttas du ofta i tanken till 1600-talet. Stämningen är på topp. Ljudbilden signeras Henry Purcell men här hörs även folkmusik, sea shanties, ett plötsligt trumsolo, en liten operaaria, anekdoter, storytelling, burleska skämt och glada skratt. Några börjar spontandansa.
Läs mer . . .
© Föreningen Björndammens Masugn Kontakta oss