Nyhetsarkiv

Pär Sörman sjunger, spelar och berättar

Lördagkväll 7 juli intas scenen av Pär Sörman som på sitt speciella sätt tolkar Dan Andersson, Evert Taube, Nils Ferlin med flera.
Läs mer . . .

Sommarprogram 2018

Föreningen Björndammens masugn är mycket glad och stolt att kunna presentera sommarens program för år 2018. Även i 2018 fortsätter vi vårt samarbete med Scenkonst Sörmland.
Läs mer . . .

Årsmöte 2018 genomfördes

Lördag 17 mars höll Föreningen Björndammens Masugn sitt årsmöte. Omkring 20 medlemmar deltog och vi gästades av Per Bengtsson, ordförande i Hembygdsförbundet Sörmland.
Läs mer . . .

9 sept 2017: Masugnens dag 2017

Välkommen till Masugnens dag, lördagen 9 september kl. 11:00 - 15:00. Årets tema är folklivet då och nu i masugnen. En inspirerande dag med föreläsning, teater, musik och mycket mer.
Läs mer . . .

12 aug 2017: An Alehouse Session - Barokksolistena

På den engelska puben, engelsmännens andra hem, förflyttas du ofta i tanken till 1600-talet. Stämningen är på topp. Ljudbilden signeras Henry Purcell men här hörs även folkmusik, sea shanties, ett plötsligt trumsolo, en liten operaaria, anekdoter, storytelling, burleska skämt och glada skratt. Några börjar spontandansa.
Läs mer . . .

17 juni 2017: Musikal om Dan Andersson

Musikalen om Dan Andersson och livet i Finnskogarna är iscensatt och gestaltad baserad på Dan Anderssons egna texter.
Läs mer . . .

Årets program för 2017

Vi är mycket glada och stolta att kunna presentera vårt program för år 2017. Årets evenemang präglas av både välbeprövade grepp och nya satsningar.
Läs mer . . .

Nya scenen äntligen klar

Tack vara mångas insatser är den nya scenen äntligen klar. Den efterlängtade scenen uppfördes direkt till höger om entrén.
Läs mer . . .

Glad påsk till alla

Styrelsen till Föreningen Björndammens masugn önskar dig en härligt Glad Påsk.
Läs mer . . .

Lyckad arbetsdag i masugnen

Lördagen den 8:e april samlades ett gäng arbetssugna för att förbereda masugnen för den nalkande sommarsäsongen. Det sättes ihop nya stolar och bord, det monterades en splitterny 14 meter hög flaggstång samt en del snickerier i den blivande utställningslokalen.
Läs mer . . .

8 april: arbetsdag

Lördagen 8 april kl. 09:00-15:00 anordnar föreningen en arbetsdag. Vi ska bland annat resa en flaggstång, iordningställa masugnen, montera stolar och bord, och mycket mycket mer.
Läs mer . . .

Årsmöte Föreningen Björndammens Masugn

Lördag 11 mars höll Föreningen Björndammens Masugn sitt sedvänliga årsmöte. Totalt 21 medlemmar deltog och det blev riktigt fullsatt i mötets lokal.
Läs mer . . .

11 mars: årsmöte

Ett nytt verksamhetsår har börjat, och styrelsen är i full gång med att planera för detta. Av den anledning hålls årsmötet tidigare än vanligt. Datum: 11 mars.
Läs mer . . .

Året som gick

År 2016 var ett fantastiskt år för Föreningen Björndammens masugn med många aktiviteter, både stora och småa.
I maj öppnades den nyrenoverade masugnen med bullar och bång, i juli gästades vi av den fenomenala Flens världsorkester och i augusti hade föreningen den största och mest uppskattade masugnensdag någonsin.
Läs mer . . .

1 okt: arbetsdag med grill

Härmed inbjuder styrelsen alla medlemmar att delta i en gemensam arbetsdag. Dagen avslutas med en gemensam korvgrill. Datum: lördag 1 oktober.
Läs mer …

Masugnens dag 2016, tema skogens resurser

Välkommen till Masugnens dag 2016. Årets tema är skogens resurser, en inspirerande dag om allt som skogen bjuder på. Med mycket för såväl unga som mindre unga.
Läs mer …
© Föreningen Björndammens Masugn Kontakta oss